Yoga & Essentrics

Boutique Gym The Health Garage

Op loopafstand, midden in het centrum van Middelburg, vindt u Boutique Gym The Health Garage. Wat ooit een garage was, is omgebouwd tot een prachtige plek om te ontspannen en op te laden.

Gasten van Cityhotel Wood kunnen terecht bij The Health Garage voor Yoga of Essentrics. In het overzicht hieronder vindt u meer informatie over de yoga- en essentrics stijlen.

Yin yoga aerial yoga Essentrics ying/yang

Yin Yang Yoga

In een Yin Yang yogales worden actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Yin Yoga

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen ervan.
Door de spieren te ontspannen bereik je de diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten, de botten en het bindweefsel. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel en wanneer we lichamelijke klachten hebben of ouder worden wordt dit bindweefsel stugger en droogt het uit, waardoor het minder flexibel en soepel is. Daarom worden in Yin Yoga de houdingen tussen de drie en vijf minuten vastgehouden. Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel langzaam oprekt en beter hydrateert, zodat het soepeler wordt.

Door het lang aanhouden van de houdingen kunnen lichaam en geest zich op een diep niveau openen en blokkades worden opgeheven; de energie kan weer gaan stromen.

Aerial Yoga

Een doek (in de vorm van een hangmat), je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Deze unieke manier om yogahoudingen te beoefenen is voor iedereen toegankelijk.
Ervaar het gevoel van gewichtloosheid, vrijheid, ruimte en lengte in je hele lichaam. Leer om los te laten en laat de zwaartekracht zijn werk doen tijdens omgekeerde houdingen.

Het doek biedt ondersteuning en helpt daarbij ontspannen, het haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Daarnaast zorgt het doek ook voor uitdaging, waardoor je werkt aan kracht (zowel fysiek als mentaal) en flexibiliteit.

Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en krijg je de massages van het doek er gratis bij. Je zult verbaasd zijn waartoe je in staat bent. Het spelen met de zwaartekracht zet je leven letterlijk op zijn kop. En met resultaat, want je gelukshormonen gaan stromen! Mits je klaar bent om volledig op het doek te vertrouwen en los te laten.

Draag altijd een shirtje met mouwtjes tijdens deze les i.v.m. hygiëne en liever geen sieraden.

Essentrics Stretch & Tone

Essentrics is de effectieve full body workout waarbij je door middel van dynamische vloeiende stretches de spieren tegelijkertijd verlengt en versterkt. Het resultaat: een sterker lichaam, een betere houding, meer spierdefinitie, een slanker silhouet, meer souplesse en energie. Door het gebruik van technieken uit Tai Chi, Yoga, Pilates, Ballet en fysiotherapie brengt Essentrics de spierketens op een toegankelijke manier weer in balans waardoor blessures herstellen en kunnen worden voorkomen. Alle +650 spieren worden op respectvolle en veilige manier getraind, gewrichten weer in beweging gebracht en bindweefsel hersteld.

De lessen Essentrics Stretch & Tone geven je energie en je metabolisme een boost. Door de focus naar het lichaam te brengen, komt ook je geest tot rust.

Essentrics Release, Rebalance & Restore

Bij de Release, Rebalance & Restore workout van Essentrics ligt de nadruk op ontspanning. Deze workout is ideaal om stijve spieren en gewrichten op een respectvolle wijze weer soepel te maken en de mobiliteit, flexibiliteit en bewegingsvrijheid te verbeteren.

Aan de hand van zachte, vloeiende bewegingen en stretches wordt het lichaam weer in balans gebracht en het bindweefsel flexibel gemaakt. In een rustig tempo wordt kracht en energie opgebouwd. Deze workout is waardevol bij het verlichten van pijn en stress en daarmee zeer geschikt voor mensen met onder andere chronische condities en blessures. Daarnaast is deze workout een passende aanvulling in de herstelfase van (top)sportactiviteiten.

Prijzen en reserveren

Voor gasten van Cityhotel Wood kost een losse les 12,50. Maar er zijn ook mogelijkheden voor privélessen bij The Health Garage of in het hotel zelf. Voor een kleine groep (tot maximaal 6 personen) kost een privéles 65/half uur.

Ook bieden wij een fijn arrangement aan, waarbij u naast een les naar keuze, niet alleen ontvangen wordt met supergezonde verse groentenjuice, maar ook in The Green Room volledig in de watten wordt gelegd met een healthy 3-gangenmenu van de chef.

De beschikbaarheid is logischerwijs afhankelijk van de mogelijkheden van The Health Garage. U kunt reserveren door telefonisch contact met ons op te nemen: +31 (0) 118 - 724 801. Geef bij het maken van de reservering ook door naar welke van bovenstaande lessen uw voorkeur uitgaat, zodat wij dit direct goed kunnen afstemmen met The Health Garage.

Wood The Green Room 189 Wood The Green Room 208 Wood The Green Room 221 Gerecht champignons keuken

Seayou Zeeland